Prijs : €55
Duur : 45-55 minuten
Bij Thaise voetmassage wordt door middel van een houtje de drukpunten op de voetzool gestimuleert. Een van de primaire doelen van deze vorm van voetmassage is vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied, het verbetert de doorbloeding, activeert de organen, stimuleert de zenuwbanen en helpt het lichaam bij het bereiken van homeostase.
De Thaise voetmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen, daarna volgen lichte knedingen en tenslotte de acupressuur. De organen van de mens zoals bijvoorbeeld hart, longen, maag, darmen en nieren zijn terug te vinden op de voetzool. Het is als het ware de spiegel van ons lichaam.
Door acupressuur met een stokje uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd. Het is lekker om deze massage te ondergaan. Sommige tintelingen, kriebels en prikkels zijn normaal bij deze behandeling. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn die wijst op blokkades. Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren worden de blokkades verminderd of opgeheven.
Door voetmassage breng je het lichaam tot rust en de delen die door stress uit balans zijn geraakt worden weer van voldoende bloed en energie voorzien. Doordat ons lichaam tijdens een voetmassage volledig gestimuleerd wordt komen er natuurlijk ook afvalstoffen vrij die in onze organen vast zaten. Die komen terecht in onze bloedbaan en kunnen soms onze emoties parten spelen.
Dit is volkomen normaal en is geen reden tot ongerustheid of zorgen.
Na een Thaise voetmassage voel je je als het ware herboren…
Geschiedenis…
Weinig mensen zijn zich bewust van het belang van de voeten in de gezondheid en genezing en de heilzame werking van massage. Nochtans werd reeds 5000 jaar geleden in China en India een voettherapie toegepast die overeenstemt met de moderne voetreflexologie. In China behoorde voetreflexologie duizenden jaren geleden al tot het pakket van de traditionele geneeskunde.
Maar ook de ‘vader van de Geneeskunde’, de Griekse Hippocrates, had het in 400 voor Christus al over ‘wrijven en betasten’ om pijn te verlichten. Begin 19de eeuw begon men in Europa en de Verenigde Staten reeds onderzoek te doen naar het effect van reflexbewegingen op het zenuwstelstel. De Inca’s die ook deze vorm van voetmassage kenden, gaven hun kennis door aan de Noord-Amerikaanse indianen, waar dit een heel belangrijke “geneeskunst” werd en deel uitmaakte van een gewijde ceremonie.
De voetzonemassage is een vorm van meridiaantherapie en leert de samenhang tussen de reflexpunten in de voet en de daarmee corresponderende lichaamsdelen. Dit wil zeggen dat in de voeten zich alle zenuwuiteinden van organen en lichaamsdelen bevinden.
Door op welbepaalde plaatsen druk uit te oefenen en te masseren stimuleert men de energiestroming.
Zodoende kan elke spier, zenuw, gewricht en orgaan beïnvloed worden, evenals de bloedcirculatie, lymfestroom en het zenuwstelsel.
Bij vermoeidheid en pijnen van chronische of acute ziekten krijgt men een betere doorbloeding, ontgifting en meer energie. Bij migraine, stress, hoofdpijn, lusteloosheid, slaapproblemen, depressie, … wordt door de rustgevende werking van de reflexologie een gunstige invloed in gang gezet. Ook de hormoonproductie normaliseert zich (menstruatiestoornissen)
Reflexologie is een boeiende en doeltreffende behandelingsmethode omdat het het totale lichaam stimuleert en het geestelijk evenwicht bevordert. Voetmassage is gericht op het herstel van het evenwicht (de energiebalans) in het lichaam. Door middel van een Thaise voetmassage worden het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam geactiveerd.
Voetmassage wordt zodoende steeds vaker toegepast in de praktijk van schoonheidsspecialisten, voetverzorgers én mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg.